HUR GÅR DET MED RELININGEN?

Mikael Ahlroth, projektledare för reliningen meddelar att arbetet går bra och tidsplanen ligger i fas. Tidplanen för nästa år är än så länge preliminär och kan komma att förändras. Alla berörda får information innan arbetet kommer igång.

Just nu arbetar Röranalys i port KR 27-29 och arbetet beräknas vara klart vecka 42.
Arbete i port 19-23 börjar vecka 43 och pågår till vecka 46.
Arbete i port 9-17 påbörjas vecka 45 och pågår till vecka 50.

Preliminär tidplan för 2019

Nästa år påbörjas arbete i port 10-14 under vecka 2 och pågår till vecka 5.
Port 25 beräknas börja vecka 6 och pågår till vecka 11.
Port 83 beräknas börja vecka 12 och pågår till vecka 17.
Port 67-75 beräknas börja vecka 18 och pågår till vecka 21.
Tidplanen för nästa år är än så länge preliminär och kan komma att förändras. Alla berörda får information innan arbetet kommer igång.

HUR GÅR DET MED HYGIENEN UNDER RELININGEN?

Toalett- och duschvagnarna står i nuläget uppställda vid KR 25. De fungerar utmärkt men önskemål har framförts om större renlighet av användarna. Det vill säga spola efter dig och pinka inte på golvet!

PROPPLÖSARE OCH RELINADE RÖR – NEJ – NEJ – NEJ

Tjat - tjat - tjat! Vi vill återigen påminna om att det är absolut förbjudet att använda kemiska propplösare i de relinade rören. Kortfattat har våra gamla rör blivit fodrade med en plaststrumpa och den är känslig för kemikalier.
Ingen Propplösare, kaustiksoda eller annat frätande får användas. De här produkterna orsakar aggressiva frätningar och bildar hårda betongliknande ansamlingar i rören. Vid all användning av propplösare gäller inte garantin på ev uppkomna skador. Vid eventuella framtida problem med avloppen föreslås följande åtgärder i ordning:

  1. En rörinspektion för att försöka fastställa orsaken till stoppet. Det kan till exempel vara en konkret händelse eller ett föremål som fastnat
  2. Högtrycksspolning av ledningen för att åtgärda stoppet – spolningen görs med kallvatten och ett tryck om högst 150 bar.
  3. Mekanisk rensning för att åtgärda stoppet (utförs av Svensk Röranalys för att garantin ska gälla)

Ring fastighetsskötare eller vicevärdsexpeditionen om problem uppkommer. Vid frågor om reliningen kontakta Mikael Ahlroth, 070-773 74 88, mikael@gaidoconsulting.se.