Containers för grovsopor ställs ut 15-17 maj

Nästa tillfälle då boende i föreningen kan utnyttja containers att lägga grovsopor i är fredag 15 maj - söndag 17 maj.

Grovsopor som inte får kastas i "Återvinningsrummet" kan lämnas i containers som ställs upp på Kevingeringen två gånger per år. Där kan man kasta prylar av olika slag, emballage, möbler, sportartiklar och andra skrymmande saker av trä, metall och plast.

Nästa tillfälle då containers ställs upp är fredag 15 maj - söndag 17 maj. Två containers ställs upp på korttidsparkeringarna vid stora tvättstugan (KR 81) och två ställs upp bredvid "Återvinningsrummet" (KR41).

Farligt avfall, som t ex kemikalier och målarfärg, får inte lämnas i vare sig ”Återvinningsrummet” eller i de containers som kommer att ställas upp. Det ska lämnas till exempelvis återvinningscentralen Hagby eller till den ”Mobila återvinningscentralen” som cirkulerar i Danderyd (se www.danderyd.se/mavc för mer information).

Kläder bör inte heller lämnas i dessa containers. Hela och rena kläder lämnas till exempelvis till Röda Korsets Kupan på Sätraängsvägen eller i de uppsamlingskärl som finns vid några av kommunens återvinningsstationer. Man kan även lämna uttjänta och defekta textilier för miljövänlig återvinning av textilfibrer till exempelvis återvinningscentralen Hagby.

Öppettider och information om återvinningscentralen Hagby finns på SÖRAB:s hemsida, https://www.sorab.se/hushall/oppettider/hagby-avc-taby/