Övergång till digital-TV

Föreningens leverantör av TV-tjänster, Sappa, släckte den 10 oktober ner den analoga TV-signalen för att helt övergå till digital TV.

Övergången till digital TV innebär att alla som har TV måste göra en ny kanalsökning. Boende som har en TV som är tillverkad före 2008 måste dessutom skaffa en digitalbox för att överhuvudtaget kunna se på TV. Boende som har en TV som är tillverkad efter 2008 behöver inte ha en sådan, eftersom de flesta moderna TV-apparater har inbyggd digitalmottagare.

www.sappa.se/digitalisering finns information om hur du anpassar din TV till att ta emot digital TV. Du som känner dig osäker eller oteknisk kan antingen ringa Sappas kundtjänst, tel 077 444 47 44, eller kanske be en granne eller släkting om hjälp.

Den som behöver en digitalbox kan kostnadsfritt hämta en sådan via föreningens styrelse. Kontakta oss på styrelsen@vandkretsen.se.

Styrelsen konstaterar att Sappas information om nedsläckningen av det analoga nätet inte nått ut som planerat. Styrelsen har därför inte kunnat få ut någon förhandsinformation till boende.